Működés

A raktározási folyamatok az iWarehouse eszközök beépített szoftverén keresztül érhetőek el, mely jól áttekinthető, ergonomikusan tervezett képernyők segítségével teszi elérhetővé a funkciókat. A könnyű kezelhetőséget támogatja az érintőképernyős megoldás alkalmazása is, mely lehetővé teszi egyéb beviteli eszközök mellőzését. A szoftver működése speciális igények alapján módosítható és testre szabható.

Működés - 1
  • Munkafolyamatok
  • Áruk azonosítása
  • Áruk mozgatása
  • Háttérfolyamatok

Munkafolyamatok

Az iWarehouse rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy a raktári folyamatokat előre megtervezetten, feladatokat definiálva lehessen megszervezni. A feladatok kezelését a terminál és a targonca-eszköz szoftvere is támogatja. A feladatok segítségével a raktári és irodai folyamatok összehangolhatóak, hatékonyabbá válik a raktári erőforrások központi menedzselése. A feladatok az iWarehouse eszközökön keresztül érhetőek el. Használatukkal a felhasználó mindig tudja, hogy melyik áruval milyen műveletet kell végrehajtania, és ez a raktárban hol található. Gyakori és nagymennyiségű árumozgatás esetén a rendszer képes támogatást nyújtani, hogy a feladatokat optimálisan ossza szét a rendelkezésre álló erőforrások között és a targoncák kihasználtságát hatékonyabbá tegye.

Kulcspontok

  • A raktárba bekerülő minden összes áru kap egy RFID címkét, ami biztosítja az áru egyedi azonosítását a raktári folyamatok alatt.

  • A teljes raktárat lefedi a vezetéknélküli hálózat, melyen keresztül az iWarehouse eszközök a központi kiszolgálóval kommunikálnak.

  • Az iWarehouse eszközök leolvassák a kiválasztott áru és az aktuális pozíció RFID azonosítóját és továbbítják az áruval végzett műveletet a központi kiszolgálónak.

Vezetéknélküli megoldások

  • Hagyományos WiFi (802.11) hálózat, melynek előnye, hogy széles körben elterjedt szabványra épül és nagy adatátviteli sebességet biztosít, viszont a hozzáférési pontok kis hatósugárral rendelkeznek és ipari környezetben, nagy területen bonyolult a hálózat kiépítése.

  • Speciálisan, ipari igények alapján fejlesztett RemoteSense hálózat, amely nagy hatótávú, könnyen telepíthető és raktári környezetben jellemző fém és beton elemek között is jól teljesítő rádiófrekvenciás technológiát alkalmaz.

Olvasson bővebben a RemoteSense megoldásról!